massage voordelen
Beweging

De 5 voordelen van een massage

We zouden het allemaal wel willen, genieten van een heerlijke massage bij een wellnesscentrum. De meeste mensen nemen er geen tijd voor. Terwijl een massage juist voordelen voor je kan hebben. Het kan je gezondheid verbeteren. Met een massage zal het je weerstand vorderen, je zult minder stress ervaren en daarbij is een massage bloeddrukverlagend. Een massage kan je helpen om gezond te worden en gezond te blijven. Een massage zal je lichaam helpen te ontspannen, hierdoor zul je ook een beter humeur gaan krijgen. We zullen enkele voordelen benoemen van een massage, maar ook waarom het goed is voor je fysieke en mentale gezondheid.

De voordelen van een massage

voordelen van een massageIedereen zou wel eens zich willen laten verwennen met een massage bij een wellnesscentrum. Ondanks dat hebben de meeste mensen er geen tijd voor of stellen een massage steeds uit. Dit komt door bepaalde uiteenlopende redenen. Deze redenen kunnen zijn:

  • Ze hebben er geen tijd voor
  • Er is niet voldoende geld om aan uit te kunnen geven

Ook al zou je genoeg redenen kunnen bedenken om een massage uit te stellen, toch zorgt een massage ervoor dat je lichaam gezond zal blijven of juist gezonder gaat worden. Door jezelf af en toe te verwennen met een massage kan het dus zeker voordelen bieden voor je gezondheid. Dit kan op twee vlakken zowel lichamelijk als op geestelijk vlak. We zullen nu de belangrijkste voordelen van een massage benoemen:

Een goede bloedcirculatie

Als je een massage neemt zullen je spieren door een masseur of masseuse gemasseerd worden. Door het masseren van de spieren zal dit helpen bij een goede bloedcirculatie. Afvalstoffen zullen hierdoor sneller afgevoerd worden en zal het lichaam zich sneller kunnen herstellen. Als je een fysieke inspanning hebt gehad, zul je merken dat er melkzuur in je spieren zullen ontwikkelen. Je zult hierdoor moe ga voelen.

Een massage zal het genezingsproces versnellen en zul je merken dat je sneller fit bent. Topsporters worden niet voor niets gemasseerd na een inspanning. Ze krijgen de massage zo snel mogelijk om het herstel van de spieren die vermoeid zijn te versnellen. Hierdoor kunnen ze sneller weer mee doen aan een nieuwe inspanning.

Een sterker immuunsysteem

Met een massage zullen de afvalstoffen je lichaam sneller verlaten. Je lichaam zal met een massage sneller voedingsstoffen gaan opnemen. Er zal geen tijd verloren gaan door het verwerken van de afvalstoffen. Je lichaam zal juist sneller nieuwe energie gaan opnemen.

Met dit proces zul je merken dat je immuunsysteem sterker zal worden en het je weerstand zal helpen verhogen om ziekten tegen te gaan. Op een langer termijn zul je pas effect gaan zien. Je zult eerst een goede weerstand moeten opbouwen. Dit doe je door regelmaat in je leefpatroon te brengen. Een massage kan hier dus zeker bij helpen.

Het werkt bloeddrukverlagend

Met een massage zul je merken dat je lichaam rust krijgt. Je hart zal met een massage ook rustiger worden. Een massage kan helpen om je lichaam en geest relaxter te maken. Het effect is na enkele minuten masseren te merken.

Omdat je geen inspanning hebt, zal je hart minder bloed rond hoeven te pompen. Voor mensen met een hoge bloeddruk is een massage zeker een optie. Het zal voor deze mensen een groot voordeel zijn. Het gebruik van een Guasha-steen of andere attributen kan in deze zeker helpen.

voordelen massageAlle delen in je lichaam ontspannen

Met een massage van het gezicht, de nek, de rug en de benen zullen alle delen van je lichaam ontspannen. Je zult merken dat je lichaam in een totale ontspanning terecht komt. Hierdoor heb je een heerlijk relaxmoment.

Het kan zijn dat sommige mensen aan het eind van hun massage in een vredige, relaxte toestand kunnen bevinden. Je kunt het ervaren als een soort van slaap. Als jij je in zo’n toestand bevindt, is het niet zo gek dat je na een massage kleine oogjes hebt. Dit komt omdat je lichaam nu echt ontspannen is.

Het verbetert de stress en je humeur

Bij mensen is het mentale en fysieke meestal met elkaar verbonden. Als jij pijn ervaart, zul je merken dat je humeur eronder gaat lijden. Als je goed in je vel zit, dan zal dit je humeur ook zeker verbeteren. Met het positieve aan een massage, kan het ervoor zorgen dat je een beter humeur krijgt door de ontspanning en het genezingsproces. Daarbij zou een massage kunnen helpen tegen depressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *