chakra massages
Informatief

Chakra kleuren voorgesteld – de chakra regenboog

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam die worden beschouwd als belangrijke aspecten van ons fysieke, mentale en spirituele welzijn. Er zijn zeven hoofdchakra’s, elk met hun eigen kleur en symboliek. In dit artikel zullen we deze chakra’s bespreken en de specifieke kleuren die ermee worden geassocieerd. Deze kleuren zien we erg vaak terugkomen. In kristallen, in de reiki leer en in heel wat andere symboliek. In deze blogpost gaan we zoals gezegd dus dieper in op de chakra-kleuren.

Wortelchakra (Muladhara): rood

Het wortelchakra, ook wel het Muladhara genoemd, is gelegen aan de basis van onze wervelkolom. Het is verantwoordelijk voor onze fysieke veiligheid en overlevingsinstincten. Rood is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor kracht, stabiliteit en grounding.

7 chakra's kleurenSacraalchakra (Svadhisthana): oranje

Het sacraalchakra, ook wel het Svadhisthana genoemd, is gelegen in het bekkengebied. Het is verantwoordelijk voor onze emoties, creativiteit en seksualiteit. Oranje is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor passie, vitaliteit en sensualiteit.

Zonnevlechtchakra (Manipura): geel

Het zonnevlechtchakra, ook wel het Manipura genoemd, is gelegen in het solar plexus-gebied. Het is verantwoordelijk voor onze persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en wil. Geel is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor helderheid, wijsheid en leiderschap.

Hartchakra (Anahata): groen

Het hartchakra, ook wel het Anahata genoemd, is gelegen in het hartgebied. Het is verantwoordelijk voor onze liefde, compassie en verbinding met anderen. Groen is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor genezing, groei en harmonie.

Keelchakra (Vishuddha): blauw

Het keelchakra, ook wel het Vishuddha genoemd, is gelegen in de keel. Het is verantwoordelijk voor onze communicatie, expressie en authenticiteit. Blauw is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor waarheid, loyaliteit en eerlijkheid.

Derde oog chakra (Ajna): indigo

Het derde oog chakra, ook wel het Ajna genoemd, is gelegen tussen de wenkbrauwen. Het is verantwoordelijk voor onze intuïtie, inzicht en helderheid van geest. Indigo is de kleur die wordt geassocieerd met dit chakra, omdat het staat voor wijsheid, spiritualiteit en vermogen om te zien wat er verborgen is.

Kruinchakra (Sahasrara): violet of wit

Het kruinchakra, ook wel het Sahasrara genoemd, is gelegen bovenop ons hoofd. Het is verantwoordelijk voor onze verbinding met het universum, verlichting en transcendentie. Violet of wit worden vaak geassocieerd met dit chakra, omdat ze staan voor spiritualiteit, bewustzijn en verheffing.

Het is belangrijk om te weten dat deze chakra’s nauw met elkaar samenwerken en dat een gezonde balans tussen hen essentieel is voor ons welzijn. Wanneer een chakra verstoord is, kan dit leiden tot fysieke, mentale en emotionele problemen. Er zijn verschillende manieren om de chakra’s te balanceren, zoals meditatie, yoga, aromatherapie en het dragen van chakra-kleuren.

Er zijn zeven hoofdchakra’s, elk met hun eigen kleur en symboliek. Het is belangrijk om de balans tussen de chakra’s in stand te houden en er zijn verschillende manieren om dit te doen.

chakra regenboog

Wat is de chakra regenboog?

De chakra regenboog is een term die wordt gebruikt om de zeven hoofdchakra’s te beschrijven die elk geassocieerd zijn met een specifieke kleur van de regenboog. De chakra’s worden vaak afgebeeld als een cirkel van kleuren die beginnen met rood bij het wortelchakra (Muladhara) en eindigen met wit of violet bij het kruinchakra (Sahasrara). De andere kleuren zijn oranje, geel, groen, blauw en indigo.

Elke chakra wordt geassocieerd met specifieke kwaliteiten en verantwoordelijkheden voor ons welzijn, zoals fysieke veiligheid, emoties, persoonlijke kracht, liefde, communicatie, intuïtie en spiritualiteit. Het begrip dat de chakra’s in verbinding staan met de kleuren van de regenboog kan helpen bij het begrijpen van de symboliek en het balanceren van de chakra’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *