numerologie
Informatief

Numerologie: een complete gids

Numerologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het onderzoeken van de betekenis van cijfers en hoe ze verbonden zijn met ons leven. Het is een oude kunst die al eeuwenlang wordt beoefend en heeft als doel om inzicht te geven in het leven van een persoon en hoe ze kunnen groeien en evolueren. In dit artikel bespreken we alles over numerologie, van de geschiedenis tot de verschillende methoden die er zijn.

Geschiedenis van numerologie

Numerologie is al eeuwenoud en wordt al sinds de oudheid beoefend. De oorsprong ervan ligt waarschijnlijk in het oude Babylon, waar men cijfers gebruikte om de toekomst te voorspellen en de betekenis van dingen te bepalen. Ook in de oude Griekenland en Egypte werd numerologie beoefend en werd het beschouwd als een belangrijk middel om inzicht te krijgen in het leven en de toekomst.

Deze beschavingen hadden al een diep begrip van de betekenis van cijfers en hun invloed op het menselijk leven. In de loop der tijd is numerologie verder ontwikkeld en uitgebreid, en tegenwoordig wordt het wereldwijd gebruikt om inzicht te krijgen in ons leven en ons potentieel.

In de moderne tijd is numerologie sterk beïnvloed door de wijsheden van filosofen en denkers zoals Pythagoras, die een diep begrip hadden van de betekenis van cijfers en hun invloed op ons denken en doen.

Numerologie blijft een populaire en relevante wetenschap die mensen over de hele wereld inspireert en helpt om inzicht te krijgen in hun leven en potentieel.

numerologie fotoHoe werkt numerologie?

Numerologie is gebaseerd op de overtuiging dat alles in het universum verbonden is en dat cijfers een belangrijke rol spelen in ons leven. Elk cijfer heeft volgens de numerologie namelijk een unieke trilling en energie, die bepalend is voor onze persoonlijkheid, talenten, uitdagingen en doelen.

Om de betekenis van cijfers in ons leven te ontdekken, gebruiken numerologen onze geboortedatum en naam. Door deze gegevens te analyseren, kunnen ze ons levenspad en onze unieke cijferpatronen bepalen. Hiermee kunnen ze inzicht geven in onze krachten en uitdagingen, en ons helpen om ons volle potentieel te bereiken.

De verschillende methoden van numerologie

Er zijn verschillende methoden om numerologie toe te passen, elk met hun eigen benadering en focus. Hieronder bespreken we de drie meest populaire methoden:

De kabbalistische numerologie

De kabbalistische numerologie is gebaseerd op de kabbalistische wijsheden en is gericht op het ontdekken van de ziel en het spirituele pad van een persoon. Deze methode maakt gebruik van de letters in onze naam en geboortedatum om onze ziel te onthullen en ons te helpen om ons spirituele pad te volgen.

Chaldeeuwse numerologie

De Chaldeeuwse numerologie, ook wel bekend als de getallenmystiek, is gebaseerd op de oude Babylonische wetenschap en richt zich op het voorspellen van de toekomst. Deze methode maakt gebruik van de cijfers in onze geboortedatum en naam om de toekomst te voorspellen en de betekenis van gebeurtenissen en ervaringen in ons leven te onthullen.

Pythagoreaanse numerologie

De Pythagoreaanse numerologie is gebaseerd op de wijsheden van de filosoof Pythagoras en richt zich op het bepalen van de persoonlijkheid en de ziel van een persoon. Deze methode maakt gebruik van de cijfers in onze geboortedatum en naam om onze persoonlijkheid en ziel te onthullen en ons te helpen om ons doel en levensopdracht te begrijpen.

getallenleer numerologieNumerologie en je leven

Numerologie kan ons helpen om inzicht te krijgen in ons leven en ons potentieel. Het kan ons helpen om onze krachten en uitdagingen beter te begrijpen en om ons doel en levensopdracht te ontdekken. Ook kan het ons helpen om beslissingen te nemen en om ons leven op de juiste manier vorm te geven.

Hier zijn enkele manieren waarop numerologie je kan helpen:

 1. Zelfinzicht: Numerologie maakt gebruik van cijfers om inzicht te geven in wie je bent, je talenten, uitdagingen en zwaktes. Dit kan je helpen om bewuster te zijn van jezelf en je levensdoelen, en je in staat stellen om gerichtere keuzes te maken voor jouw toekomst.
 2. Relaties: Numerologie kan ook inzicht geven in de dynamiek tussen jou en anderen, waaronder vrienden, familie en partners. Dit kan je helpen om beter te begrijpen hoe je relaties kunt verbeteren en meer harmonie en balans in je leven kunt brengen.
 3. Loopbaankeuze: Numerologie kan ook helpen bij loopbaankeuze. Het gebruik van cijfers om inzicht te geven in je talenten en kwaliteiten kan je helpen om te bepalen wat je passie is en wat de beste carrière voor jou zou kunnen zijn.
 4. Persoonlijke groei: Numerologie kan je ook helpen om je persoonlijke groei te bevorderen. Door inzicht te krijgen in wie je bent en wat je kwaliteiten en uitdagingen zijn, kun je bewuster werken aan jouw groei en ontwikkeling.

Enkele getallen en hun betekenis

Numerologie gaat ervan uit dat elk getal een unieke betekenis heeft en een specifieke trilling uitzendt. Hieronder vind je enkele belangrijke getallen en hun betekenis in numerologie:

 1. Het getal 1 symboliseert leiderschap, zelfvertrouwen en initiatief. Het is het begin van iets nieuws en staat voor onafhankelijkheid en autonoom denken.
 2. Het getal 2 staat voor harmonie, evenwicht en samenwerking. Het symboliseert de noodzaak om met anderen samen te werken en relaties te onderhouden.
 3. Het getal 3 staat voor creativiteit, uitdrukking en communicatie. Het symboliseert de noodzaak om onze gedachten en ideeën uit te drukken en verbinding te maken met anderen.
 4. Het getal 4 staat voor stabiliteit, hard werken en verantwoordelijkheid. Het symboliseert de noodzaak om gericht en gefocust te werk te gaan om onze doelen te bereiken.
 5. Het getal 5 staat voor verandering, vrijheid en avontuur. Het symboliseert de noodzaak om onszelf te blijven uitdagen en onze comfortzone te verlaten.
 6. Het getal 6 staat voor verantwoordelijkheid, liefde en harmonie. Het symboliseert de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor onze relaties en ons te concentreren op het creëren van harmonie en evenwicht.
 7. Het getal 7 staat voor spirituele ontwikkeling, introspectie en analyse. Het symboliseert de noodzaak om onze spirituele groei en bewustzijn te blijven verbeteren.

Deze getallen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele getallen die in numerologie worden gebruikt en elk getal heeft een unieke betekenis en trilling. In numerologie wordt ook gekeken naar de samenstelling van getallen, zoals bijvoorbeeld de getallen in je geboortedatum, en hoe deze getallen samen een beeld geven van jouw levenspad en potentieel.

Huisnumerologie 1

Als je kijkt naar huisnumerologie en specifiek het kerngetal 1, dan staat dit getal voor een begin, leiderschap en zelfstandigheid. Stel je voor dat jouw huisnummer reduceert tot een 1, dan woon je op een plek die ideaal is voor het ontwikkelen van onafhankelijkheid en het nemen van initiatief. Dit getal moedigt je aan om een pionier te zijn, om je eigen pad te kiezen en om jezelf te vertrouwen in het maken van belangrijke beslissingen. Het is alsof jouw huis je een constante fluistering geeft om voorop te lopen en de leider in jezelf naar boven te halen. Het is een energie die perfect is voor hen die een nieuw hoofdstuk in hun leven willen beginnen of die hun eigen bedrijf willen starten vanuit huis. Dus, als je omringd bent door de energie van het nummer 1, omarm dan die mogelijkheid om zelfverzekerd en zelfsturend te zijn in alles wat je doet.

Huisnumerologie 2

Als je huisnummer uitkomt op een 2, woon je in een plek die natuurlijk afgestemd is op harmonie, samenwerking en balans. Dit nummer ademt een sfeer van rust en kalmte, perfect voor wie op zoek is naar een vreedzame thuisbasis. De energie van een 2 bevordert ook relaties en partnerschappen; het is dus niet vreemd als je merkt dat je sociale kring zich uitbreidt of verdiept terwijl je hier woont. Denk aan gezellige avondjes met vrienden of kalme ochtenden met een goed boek. Dit huisnummer moedigt je aan om te luisteren en empathisch te zijn, wat geweldig kan werken als je het type bent dat waarde hecht aan diepe, betekenisvolle connecties met anderen. Idealiter wordt je huis een plek waar mensen samen kunnen komen om te delen en te ondersteunen.

Huisnumerologie 3

Als je huisnummer uitkomt op het kerngetal 3, dan woon je op een plek die bruisend is van creativiteit en sociale interacties. Dit getal staat in de numerologie bekend om zijn levendige en expressieve energie. Het is de perfecte omgeving voor iedereen die van kunst houdt of graag creatief bezig is. Denk aan muren vol kleurrijke schilderijen of een huis dat altijd open staat voor vrienden. Daarnaast stimuleert een drie ook communicatie en expressie, dus verwacht veel diepgaande gesprekken en gezelligheid in jouw huis. Het is een plek waar ideeën en inspiratie vrij stromen, ideaal voor het hosten van feestjes of gewoon gezellig samen zijn met dierbaren. Dus, als je iemand bent die graag in het centrum van aandacht en activiteit staat, dan past een huis met kerngetal 3 perfect bij jou.

Huisnumerologie 4

Huisnummer 4 staat bekend om zijn stabiele en geordende energie. Als jouw huisnummer uitkomt op een 4, dan kun je een omgeving verwachten die gericht is op veiligheid, structuur en betrouwbaarheid. Dit is het type thuisbasis waar regels en routines hoogtij vieren, wat ontzettend handig kan zijn als je houdt van duidelijkheid en niet te veel verrassingen. Het is de ideale plek om je terug te trekken na een chaotische dag, omdat de energie van een 4 je helpt om te aarden en je leven op orde te krijgen. Of je nu bezig bent met een groot project of gewoon een rustige plek nodig hebt om je hoofd leeg te maken, een huis met kerngetal 4 biedt de perfecte achtergrond voor concentratie en sereniteit. Denk eraan om je ruimte zo in te richten dat het deze kwaliteiten weerspiegelt, misschien met georganiseerde hoekjes en plekken waar alles zijn eigen plaats heeft.

Huisnumerologie 5

In de wereld van huisnumerologie staat nummer 5 bekend om zijn energie van vrijheid en verandering. Als jouw huisnummer tot een 5 reduceert, zou je kunnen merken dat jouw huis een centrum is van dynamiek en activiteit. Dit nummer resoneert met avontuur en de constante behoefte aan verandering. Het is ideaal voor iemand die houdt van variatie en niet graag vastzit aan routine. Denk aan spontane bijeenkomsten of laat op de avond nog besluiten om vrienden uit te nodigen; jouw huis is echt een plek waar mensen samenkomen om het leven te vieren. Het houdt de energie levendig en zorgt ervoor dat er altijd iets gebeurt. Als je van reizen houdt, nieuwe ervaringen zoekt en graag sociale interacties hebt, dan ondersteunt een huis met dit kerngetal jouw levensstijl perfect. Vergeet niet, dit getal kan soms ook een beetje chaotisch aanvoelen, dus een beetje balans is soms wel nodig om niet overweldigd te raken door de constante stroom van energie.

Huisnumerologie 6

Als je geluk hebt om in een huis met nummer 6 te wonen, dan zit je waarschijnlijk op een plek die uitstraalt met warmte en zorgzaamheid. Het kerngetal 6 wordt in de numerologie geassocieerd met liefde, bescherming en een sterke nadruk op familie. Dit nummer creëert een ideale omgeving voor iedereen die waarde hecht aan een hechte gemeenschap en persoonlijke relaties. Het is een getal dat harmonie en evenwicht bevordert, waardoor jouw thuis een toevluchtsoord kan zijn, een plek waar vrienden en familie altijd welkom zijn en zich ondersteund voelen. Dus als je op zoek bent naar een omgeving waar je echt kunt ontspannen en je banden kunt versterken, dan is een huis met nummer 6 de plek waar je moet zijn. Zorg er wel voor dat je deze liefdevolle en zorgzame energie onderhoudt, want het kan het hart en de ziel van jouw huis vormen.

Huisnumerologie 7

In de wereld van huisnumerologie staat nummer 7 bekend om zijn spirituele en introspectieve kwaliteiten. Als jouw huisnummer neerkomt op 7, kun je je verheugen op een thuis dat echt een toevluchtsoord voor rust en bezinning biedt. Het is een plek waar je diep in jezelf kunt duiken en misschien zelfs aspecten van je leven kunt ontdekken die eerder verborgen waren. Mensen die in een ‘zeven-huis’ wonen, vinden vaak dat hun huis hen helpt om te mediteren, te studeren, of gewoon stil te zijn, weg van de drukte van de buitenwereld. Het is alsof de muren van het huis zelf fluisteren om te vertragen en naar binnen te kijken. Denk aan jouw huis als een bibliotheek van wijsheid, waar zowel stilte als kennis rijkelijk aanwezig zijn, waardoor je de perfecte omgeving hebt om je eigen innerlijke universum te verkennen.

Huisnumerologie 8

Als je huisnummer uitkomt op het kerngetal 8, dan zit je wellicht op een plek vol met mogelijkheden voor overvloed en succes. In de numerologie staat de 8 bekend als een krachtig getal dat financiële voorspoed en materiële rijkdom aantrekt. Het is een getal van ambitie, efficiëntie en doorzettingsvermogen. Als je jezelf vaak droomt over carrièrevooruitgang of een beter inkomen, dan kan het zijn dat de energie van de 8 daar een handje bij helpt. Dit getal moedigt je aan om groot te denken en te streven naar het beste in alles wat je doet. Het leert je ook over balans, want terwijl het succes aantrekt, herinnert het je eraan om niet te obsessief te worden over materiële winsten. In plaats daarvan, gebruik de energie van de 8 om je leven en dat van anderen te verrijken, niet alleen met welvaart, maar ook met wijsheid en leiderschap.

Huisnumerologie 9

Als je huisnummer 9 is, dan woon je in een plek die uitademt met compassie en vrijgevigheid. Dit getal wordt vaak geassocieerd met humanitarisme en idealisme. Het is alsof je huis je uitnodigt om open te staan voor anderen en je in te zetten voor maatschappelijke doelen. Het kan zijn dat je je vaker dan anderen aangetrokken voelt tot vrijwilligerswerk of dat je huis een ontmoetingsplek wordt voor discussies die de wereld willen verbeteren. De energie van de 9 moedigt je aan om empathisch te zijn en te streven naar een dieper begrip van de mensen om je heen. Het is een prachtige plek voor iedereen die zichzelf ziet als een verzorger of als iemand die streeft naar een betere wereld. Vergeet niet, jouw huis met nummer 9 kan een bron van inspiratie en liefde zijn, stralend als een vuurtoren voor iedereen die op zoek is naar richting of een voorbeeld.

Geluk en ongeluk

Er zijn veel verschillende culturen en overtuigingen over bepaalde getallen en hun invloed op het geluk. Bijvoorbeeld, in Europa en Amerika wordt vrijdag de 13e gezien als een dag met slechte voorspellingen, vanwege Judas die de 13e persoon was tijdens het laatste avondmaal. In Italië staat het getal 17 echter bekend als ongeluksgetal en wordt het vermeden voor belangrijke beslissingen. Ook Napoleon Bonaparte geloofde in de ongelukskracht van dit getal.

In tegenstelling daarmee zijn het getal 7 en 3 in het Westen juist beschouwd als geluksgetallen. In China en Japan zijn andere getallen bekend als ongelukkig of gelukkig, zoals het getal 4 in China en het getal 9 in Japan. Aan de andere kant, wordt het getal 8 in China gezien als een geluksgetal en worden er veel Chinese huwelijken gesloten op de 8ste dag van de maand, met name op 8 augustus.

Bereken je eigen geluksgetal

Je eigen geluksgetal berekenen is eenvoudig. Je begint door je geboortedatum op te schrijven en deze cijfers samen te voegen tot één getal. Vervolgens voeg je de cijfers in dit getal weer samen tot één cijfer, totdat je uiteindelijk één enkel cijfer overhoudt. Dit cijfer is jouw geluksgetal.

Bijvoorbeeld, als je geboortedatum is op 12 juni 1990: 1 + 2 + 6 + 1 + 9 + 9 + 0 = 28 2 + 8 = 10 1 + 0 = 1

Jouw geluksgetal is dus 1.

Het is belangrijk om te benadrukken dat jouw geluksgetal slechts één aspect is van numerologie en dat het niet noodzakelijk betekent dat je geluk zult ervaren als het getal, maar het kan wel inzicht bieden in bepaalde persoonlijke eigenschappen en tendensen die je hebt. Het is aan jou om hiermee om te gaan en te werken aan het creëren van een gelukkiger en succesvoller leven.

numerologie getallen

Engelengetallen

Engelengetallen zijn specifieke getallen die worden geassocieerd met de bescherming en bijstand van engelen. Volgens de geloofsovertuiging kun je door deze getallen te identificeren en te interpreteren, communiceren met de engelen en raad krijgen over je levenspad. Het zijn meestal reeksen van drie of meer cijfers, zoals 111, 222, 333, 444, 555, 666, 777, 888 en 999. Elk getal heeft een unieke betekenis en boodschap die verband houdt met de specifieke engel die ermee is verbonden.

Bijvoorbeeld, als je vaak het getal 111 ziet, wordt dit gezien als een teken van nieuwe mogelijkheden en veranderingen en dat je engelen je steunen en aanmoedigen. Als je het getal 222 ziet, wordt dit beschouwd als een teken van evenwicht en harmonie en dat je engelen je verzekeren dat alles op zijn plaats zal komen. Het getal 333 wordt gezien als een teken van de bescherming van de hemelse krachten en dat je engelen bij je zijn om je te leiden en te begeleiden.

Het is belangrijk op te merken dat engelengetallen subjectief zijn en niet door iedereen worden erkend of aanvaard als wetenschappelijk bewezen. Het is aan elke individuele persoon om zijn eigen overtuigingen en meningen te bepalen over de betekenis en het nut van engelengetallen.

Meestergetallen

Meestergetallen zijn getallen die in de numerologie een bijzondere betekenis hebben en als krachtiger beschouwd worden dan andere getallen. Ze worden geassocieerd met spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. Meestergetallen zijn 11, 22 en 33.

Het getal 11 wordt gezien als een bemiddelend nummer tussen de materiële en spirituele wereld en wordt beschouwd als een nummer van intuïtie en helderziendheid. Het getal 22 wordt gezien als een nummer van grootsheid en macht en wordt beschouwd als een nummer van manifestatie en praktische toepassing van spirituele begrippen. Het getal 33 wordt beschouwd als het meestergetal en wordt gezien als een nummer van spiritualiteit en bewustzijn. Het wordt geassocieerd met moederschap en verantwoordelijkheid en is een teken van een persoon die spiritueel volwassen is en in staat is om anderen te begeleiden.

Geboortegetallen: wat is de waarde?

Jouw geboortegetal wordt bepaald door de cijfers in je geboortedatum en deze cijfers samen te voegen tot één getal. Dit resulterende getal symboliseert specifieke eigenschappen en trekken die uniek zijn voor jou. Je geboortegetal biedt inzicht in je persoonlijke levenspad, talenten, uitdagingen en doelen. Het kan je helpen om beter begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen, en je richting geven bij beslissingen die je in het leven moet nemen. Het is belangrijk om te benadrukken dat het geboortegetal slechts één aspect is van numerologie en je persoonlijkheid, en dat er vele andere factoren meespelen in wie je bent en hoe je leeft.

Numerologie: samengevat

Numerologie is een fascinerende wetenschap die zich bezighoudt met de betekenis van cijfers in ons leven. Of je nu op zoek bent naar inzicht in je persoonlijkheid en ziel, of je wilt weten wat de toekomst voor je in petto heeft, numerologie biedt de antwoorden die je zoekt. Door de verschillende methoden te ontdekken, kun je de methode vinden die het beste bij je past en die je helpt om je volle potentieel te bereiken.

2 thoughts on “Numerologie: een complete gids

 1. Karolien Vandendriessche schreef:

  Beste,

  Kunnen jullie mij een goed boek aanraden mbt numerologie? Of verkopen jullie er toevallig?

  1. Nasma schreef:

   Hi Karolien,
   Helaas verkopen we zelf geen Numerologie boeken, maar bijvoorbeeld bij Bol kan je enkele uitstekende boeken vinden. Om je op weg te helpen, raden we je graag twee boeken aan die zowel voor beginners als voor de meer gevorderde liefhebbers van numerologie interessant kunnen zijn.

   Voor Nederlandstalige lezers is er “Numerologie: Mystieke Reis Langs de Getallen“, en als je het niet erg vindt om in het Engels te lezen, dan is “Numerology” echt een aanrader. Beide boeken bieden een diepe duik in de wereld van getallen en hun betekenis. Hopelijk ben je hiermee geholpen!

   1. Numerologie: Mystieke reis langs de getallen (link)
   2. Numerology (link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *