Lenormand kaarten
Informatief, Tarot

Lenormand kaarten voorgesteld: alles wat je moet weten

Lenormand kaarten zijn een uniek en interessant alternatief voor traditionele tarotkaarten. Net als bij tarotkaarten worden Lenormand kaarten gebruikt voor helderziendheid en voorspellingen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee soorten kaarten. In dit artikel worden Lenormand kaarten uitgebreid voorgesteld, zodat jij alles weet over deze fascinerende kaarten.

Wat zijn Lenormand kaarten?

Lenormand kaarten zijn 36 kaarten die elk een specifiek symbool afbeelden, van een raket tot een bloem. Deze kaarten zijn genoemd naar de Duitse cartomant Madame Marie Anne Lenormand, die in de 19e eeuw beroemd was om haar helderziendheid. Lenormand kaarten zijn eenvoudiger en directer dan tarotkaarten, waardoor ze gemakkelijker te begrijpen zijn voor beginners.

Tarotkaarten & Orakelkaarten: Lenormand waarzegkaarten - Originele Uitvoering (36 kaarten) kopen - NASMA.be

Verrijk je spirituele reis met de originele Mlle Lenormand waarzegkaarten, een schat voor zowel beginners als ervaren kaartlezers. Deze prachtige kaartenset, erkend om zijn authentieke methodes, biedt een helder pad naar zelfontdekking en inzicht. Het bijgevoegde miniboekje leidt je stap voor...
€9,95

Hoe werken Lenormand kaarten?

Lenormand kaarten worden gebruikt om inzicht te krijgen in de toekomst, of om antwoorden te vinden op specifieke vragen. Een kaartlegger legt de kaarten op een bepaalde manier neer en interpreteert vervolgens de symbolen op de kaarten om een ​​voorspelling te doen of antwoord te geven op de vraag. Het is belangrijk om te weten dat Lenormand kaarten niet het enige antwoord zijn, maar meer een hulpmiddel bij het nemen van beslissingen en het inzicht krijgen in de toekomst.

Waarom zijn Lenormand kaarten anders dan tarotkaarten?

Lenormand kaarten zijn eenvoudiger en directer dan tarotkaarten, wat ze gemakkelijker maakt voor beginners. Bovendien richten Lenormand kaarten zich meer op concrete gebeurtenissen en dagelijkse zaken, terwijl tarotkaarten meer gericht zijn op het spirituele en emotionele aspect van het leven. Lenormand kaarten zijn ook korter dan tarotkaarten, wat betekent dat er minder kaarten zijn om te interpreteren, waardoor de interpretatie eenvoudiger is.

Lenormand kaarten

Hoe kan ik Lenormand kaarten leren lezen?

Als je Lenormand kaarten wilt leren lezen, is het belangrijk om te beginnen met het leren van de betekenissen van elke kaart. Er zijn veel online bronnen en boeken beschikbaar die je kunt gebruiken om de betekenissen van de kaarten te leren, en veel mensen vinden het ook nuttig om workshops of privélessen te volgen om persoonlijke begeleiding te krijgen.

Naast het leren van de betekenissen is het ook belangrijk om te oefenen met het interpreteren van de kaarten. Dit kan door het uitvoeren van oefenlezingen voor jezelf of vrienden, of door het bijwonen van groepssessies met andere mensen die Lenormand kaarten lezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het leren lezen van Lenormand kaarten een proces is en dat het tijd en oefening vergt om een ​​vertrouwdheid te ontwikkelen met de kaarten en hun betekenissen. Het is ook belangrijk om een ​​open en nederige houding te hebben en te blijven oefenen en leren, ook als je al een zekere bekendheid hebt met de kaarten.

Boeken over Lenormand kaarten

Er bestaat bovendien een breed scala aan fascinerende hand- en werkboeken over Lenormand kaarten, waarmee je de kunst van het kaartleggen zelf kunt leren. Deze boeken bieden diepgaande inzichten en technieken om je vaardigheden in het interpreteren van Lenormand kaarten te ontwikkelen. Hieronder vind je onze selectie.

De Betekenis van de 36 Lenormand waarzegkaarten

Lenormand kaarten kunnen ingrijpend zijn en veel vertellen over iemands toekomst. Hieronder vind je uitleg over enkele veelvoorkomende Lenormand kaarten.

1. De Ruiter

Wanneer je een Ruiter in je Lenormand kaartlegging ziet, betekent dit dat je een bezoek of bericht van een geliefde kunt verwachten. Kijk waar de Ruiter ligt en of hij naar de toekomst of het verleden kijkt. Als de Ruiter naast het Hart (kaart 24) ligt, dan is de kans groot dat je een dierbare tegenkomt.

Lenormand Kaart De Ruiter

2. De Klaverbladen

De Klaverbladen staan voor positieve veranderingen. Dit betekent geluk in de liefde en succes in het leven. Wanneer de Klaverbladen naast de persoonskaart liggen, wordt de betrokkene weer gelukkig. Bekijk ook de andere Lenormand kaarten om te zien wat er nog meer gaat veranderen. Als de Ring (kaart 25) erbij ligt, kan dit bijvoorbeeld betekenen dat je gaat trouwen of een nieuwe relatie aangaat met iemand uit het buitenland.

3. Het Schip

Als het Schip dichtbij de persoonskaart ligt, betekent dit dat je op reis gaat of dat er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in je leven. Bekijk de andere Lenormand kaarten om te zien wat er precies gaat veranderen.

4. Het Huis

Waar ligt het Huis (kaart 4)? Als het in het verleden ligt, speelt je familie nog steeds een belangrijke rol in je leven. Als het in de toekomst ligt, vertellen de Lenormand kaarten om het Huis heen wat je toekomstige woning voor je gaat betekenen.

5. De Boom

De Boom staat voor gezondheid en energie. Wanneer de Boom dichtbij de persoonskaart ligt, betekent dit dat diegene niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Bekijk de Lenormand kaarten rondom de Boom om te zien wat er aan de hand is.

6. De Wolken

Wanneer de Wolken (kaart 6) op de persoonskaart liggen, betekent dit dat de betrokkene een negatieve instelling heeft. De Wolken kunnen ook wijzen op problemen. Als de Wolken naast, boven of onder de Heer of de Ring liggen, betekent dit problemen op relatiegebied.

7. De Slang

De Slang Lenormandkaart voorspelt bedrog en waarschuwt dat er iemand is die niet te vertrouwen is. Het is belangrijk om op je hoede te zijn en goed naar de omliggende Lenormandkaarten te kijken. Bijvoorbeeld, als de Hond dichtbij ligt, let er dan op dat je niet zomaar elke hond aait, want de hond kan vals zijn.

8. De Doodskist

De Doodskist kan velen schrikken, omdat mensen bang zijn dat een dierbare zal komen te overlijden. Maar als de kaart in de toekomst ligt, betekent het dat plannen niet doorgaan en dat er veranderingen zullen zijn, waarbij een crisis mogelijk is. De kaarten die de Doodskist omringen, geven aan wat de verandering is.

9. De Ruiker

De Ruiker Lenormandkaart voorspelt succes, geld, cadeaus, liefde en erkenning op alle levensgebieden. De wijze dame met donker haar die de kaart symboliseert, is degene die het antwoord heeft waar je naar op zoek bent.

10. De Zeisen

De Zeisen duiden duidt altijd op iets vervelends als de kaart in de toekomst ligt of op de persoonskaart. Als de kaart in het verleden ligt, betekent het dat er iets heel vervelends is gebeurd. Het is belangrijk om naar de kaarten te kijken die naast, onder of boven de Zeisen liggen. Bijvoorbeeld, als de Ring en het Hart bij de Zeisen liggen, betekent dit een scheiding of relatiebreuk.

11. De Roede

De Roede Lenormandkaart voorspelt ruzie, onenigheid en roddels als de Roede in de toekomst ligt. De Lenormandkaarten die de Roede omringen, vertellen met wie we problemen kunnen krijgen.

12. De Vogels

De Vogels voorspellen verdriet, maar gelukkig niet voor lang. Als de kaart op de persoonskaart ligt, betekent dit liefdesverdriet, en als het dicht bij de Maan ligt, betekent het geroddel. Als de Heer of de Vrouw bij de Vogels ligt, betekent dit dat degene voor wie de kaarten worden gelegd problemen heeft op seksueel gebied met zijn of haar partner.

13. Het Kindje

De Lenormandkaart Het Kindje voorspelt gezinsuitbreiding, vooral als de kaart de Ooievaar erbij ligt. Als de kaart Het Kindje op de persoonskaart ligt, kan degene voor wie de kaarten worden gelegd naïef en te lief zijn.

14. Het Vosje

Het Vosje is een waarschuwing en betekent dat iemand bedrog probeert te plegen. Als de kaart de Ring of het Hart bij Het Vosje ligt, is er iets mis in de relatie. Als de kaart Het Vosje bij de Muizen ligt, is het belangrijk om op te letten voor dieven en oplichters.

15. De Beer

De Beer kan zowel positief als negatief zijn. Als de Beer naast de Vissen ligt, kun je rekenen op geld, maar bij het Vosje op jaloezie. Het is belangrijk om te kijken naar alle omliggende Lenormandkaarten om te bepalen of de kaart positief of negatief is.

16. De Ster

De Lenormandkaart De Ster voorspelt geluk in alle levensgebieden, vooral als de kaart op de persoonskaart of in de toekomst ligt. Als de Ster naast de Ooievaar ligt, duidt dit op gezinsuitbreiding.

17. De Ooievaar

De Lenormandkaart De Ooievaar voorspelt verandering en de omringende Lenormandkaarten geven aan wat er zal veranderen, zoals een verhuizing, een nieuwe baan of een nieuwe liefde.

18. De Hond

De Hond is een positieve kaart en betekent dat familie en vrienden je steunen en beschermen, ongeacht of de kaart in het heden, verleden of toekomst ligt.

19. De Toren

De Lenormandkaart De Toren is een neutrale kaart en de betekenis kan dus zowel positief als negatief zijn. Als de Ring bij de Toren ligt, betekent dit een echtscheiding, terwijl de Lelie op een huwelijk wijst.

20. De Tuin

De Tuin voorspelt gezelligheid en veel uitnodigingen voor nieuwe vriendschappen. Als de Slang bij de Tuin ligt, betekent dit echter slecht gezelschap.

21. De Berg

De Lenormandkaart De Berg voorspelt problemen en de betekenis van deze kaart is afhankelijk van de omliggende kaarten. Als degene voor wie de kaarten worden gelegd zich zorgen maakt, dan vertellen de omliggende Lenormandkaarten welke moeilijkheden overwonnen moeten worden.

22. De Weg

De Weg duidt op het maken van keuzes en wanneer de Berg op de persoonskaart ligt of dichtbij is, dan betekent de kaart dat er snel een beslissing moet worden genomen.

23. De Muizen

“De Muizen” is de kaart van verlies, ongeacht of de kaart in het verleden, heden of toekomst ligt. Als de kaart de Muizen op de persoonskaart ligt, dan betekent het dat je snel het verlies terugkrijgt.

24. Het Hart

De kaart “Het Hart” staat voor liefde en erotiek en wanneer de kaart op of bij de persoonskaart ligt, betekent de kaart dat je veel liefde zult ontvangen. De omliggende Lenormandkaarten vertellen welk soort liefde je ontvangt.

25. De Ring

De Ring symboliseert succes, een nieuwe verbintenis, samenwonen of een huwelijk. Maar wanneer de kaart het Hart in het verleden ligt, links van de persoonskaart, betekent de kaart dat een relatie die beëindigd is nog niet verwerkt is.

26. Het Boek

Het Boek duidt op iets geheimzinnigs en de omringende kaarten vertellen meer over het geheim. Wanneer de Ring naast het Boek ligt, dan is er misschien een geheime minnaar.

27. De Brief

“De Brief” is een kaart die waarschuwt voor grote veranderingen en als de Brief op de persoonskaart ligt, dan krijgt de vraagsteller een onverwacht bericht. De omringende kaarten vertellen meer over het bericht. Als de Brief naast de kaart Vissen ligt, gaat het bericht over geld.

28. De Heer

De Heer is een persoonskaart en de betekenis is afhankelijk of de kaart in het verleden of in de toekomst ligt. Als de Heer in het verleden ligt, betekent het dat de vraagsteller nog vaak aan een ex-partner denkt. Wanneer de Heer in de toekomst ligt, dan ontmoet de vraagsteller binnenkort de man of vrouw van zijn of haar dromen.

29. De Vrouw

De Vrouw kaart in het verleden betekent dat de vraagsteller zijn of haar verbroken relatie nog niet heeft verwerkt. Maar wanneer de Vrouw in de toekomst of op de persoonskaart van de vraagsteller ligt, betekent dit dat hij of zij binnenkort de persoon waar hij of zij naar verlangt, gaat ontmoeten.

30. De lelie

De Lelie is een positieve Lenormandkaart en staat voor hulp en bescherming van een betrouwbare, oudere man die een soort vaderfiguur is.

31. De Zon

De Zon is ook een positieve Lenormandkaart die een gelukkige periode aankondigt, en als er negatieve kaarten naast de Zon liggen, zal de Zon deze kaarten overstralen.

32. De Maan

De Maan voorspelt succes op het werkgebied, zoals een promotie of een andere baan met een hoger salaris, maar kan ook het verlies van een baan betekenen als de Roede of de Muizen erbij liggen.

33. De Sleutel

De Sleutel is altijd een positieve kaart en betekent dat problemen worden opgelost en antwoorden op vragen die al heel lang onbeantwoord zijn, beantwoord worden.

34. De Vissen

De Vissen voorspelt overvloed en wordt vaak gezien als de geldkaart. Als het Anker op de persoonskaart ligt, betekent dit een stabiele liefdesrelatie en welvaart voor degene voor wie de kaarten worden gelegd, terwijl de kaarten die de Vissen omringen aangeven op welke levensgebieden men nog meer stabiliteit mag verwachten.

35. Het Anker

Het Anker symboliseert stabiliteit, hoop en duurzaamheid. Het geeft aan dat je in een periode van je leven bent waarin je zekerheid en zekerheid vindt, of dat nu in je carrière, persoonlijke relaties of spirituele pad is. Wanneer Het Anker naast positieve kaarten ligt, versterkt het de gunstige betekenis van die kaarten en belooft een stabiele en hoopvolle toekomst. Als het echter naast negatieve kaarten verschijnt, kan dit duiden op vastzitten in negatieve situaties of gevoelens.

36. Het Kruis

Het Kruis is altijd een negatieve kaart die verdriet, ruzie en problemen voorspelt. Daarom is het belangrijk zorgvuldig naar de kaarten te kijken die het Kruis omringen.

 

Lenormandkaarten

Hoe werkt een Lenormand kaartenlegging?

Een Lenormand kaartenlegging is een manier om toekomstvoorspellingen te doen door het gebruik van 36 Lenormand kaarten. De kaarten worden gelegd in een bepaalde volgorde en patroon op tafel en de betekenis van elke kaart in relatie tot elkaar en de positie waarin ze liggen worden geanalyseerd om de toekomstvoorspelling te bepalen.

De Lenormand kaarten zijn symbolen die elk een specifieke betekenis hebben, zoals rijkdom, liefde, carrière en emoties, en deze betekenissen worden gebruikt om de toekomst te voorspellen en antwoord te geven op de vragen van de persoon voor wie de kaarten worden gelegd. Heel erg veel mensen geloven in de kracht van de kaarten om inzicht te geven in de toekomst.

4 thoughts on “Lenormand kaarten voorgesteld: alles wat je moet weten

 1. Ariane Vanhaecke schreef:

  Spijtig dat de uitleg van de anker er niet opstaat.

  1. Nasma schreef:

   Hoi Ariane,
   Bedankt voor je feedback. Deze hadden we inderdaad over het hoofd gezien, we hebben deze inmiddels toegevoegd.

 2. Jeffrey schreef:

  Ik heb gehoord dat je eerst een bepaalde tijd met je kaarten onder je kussen moet slapen om je energie in de kaarten te laten gaan. Is dit waar? En zo ja hoelang is dit?

  1. Nasma schreef:

   Hi Jeffrey,

   Het idee dat je met je Lenormand kaarten onder je kussen moet slapen om je energie erin te laten stromen, is meer een persoonlijke voorkeur dan een vaststaande regel. Sommige mensen gebruiken deze manier om zich meer verbonden te voelen met hun kaarten en om deze op een persoonlijk niveau te ‘zuiveren’ of ‘op te laden’. Hoe lang je dit zou moeten doen, varieert bovendien ook. Er is geen specifieke tijd die als juist wordt beschouwd; het hangt echt af van wat voor jou goed voelt.

   Sommige mensen kiezen ervoor om dit 1 nacht te doen, terwijl anderen hun kaarten meerdere nachten onder hun kussen leggen. Het idee is dat door dit te doen, de kaarten je energie absorberen, waardoor de band tussen jou en je kaarten wordt versterkt en je readings mogelijk nauwkeuriger worden.
   Veel mensen slaan deze stap over en voelen zich toch zeer verbonden met hun kaarten en geven nauwkeurige readings. Het blijft gewoon altijd belangrijk om te experimenteren en te doen wat het beste voor jou voelt.

   Als het idee van slapen met je kaarten je aanspreekt, probeer het dan zeker eens uit en kijk hoe het voor je werkt. Zo niet, dan zijn er nog tal van andere manieren om je kaarten te reinigen en op te laden, zoals ze door rook van salie te halen, ze in het maanlicht te leggen of simpelweg door ze regelmatig te gebruiken en ermee te oefenen.

   Spirituele groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *