gemberthee voordelen
Thee

De vele mentale voordelen van gemberthee

Gemberthee is een veelgebruikte drank die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen (daarover onderaan deze blogpost meer!). Maar naast het verbeteren van de fysieke gezondheid, biedt gemberthee ook veel mentale voordelen. In dit artikel bespreken we enkele van deze voordelen.

Thee: Gingerally by AMBAR kopen - NASMA.be

Deze gemberthee met limoengras heeft de kenmerken van helioliet of de zonnesteen. Wie de kleur van de thee in z’n kopje ziet die ziet meteen de gelijkenis. Maar ook zijn betekenis en kracht leunt aan bij die van de edelsteen. Net zoals gember staat ook deze zonnesteen bekend voor het verzachten...
€6,50

Verbetering van de concentratie en geheugen

Gember bevat stoffen die de bloedcirculatie verbeteren en zo de hersenen beter met zuurstof en voedingsstoffen kunnen voorzien. Hierdoor verbetert de concentratie en geheugencapaciteit, waardoor men beter kan presteren op mentaal vlak.

Vermindering van stress en angst

Gember bevat ook stoffen die de productie van stresshormonen reguleren. Door regelmatig gemberthee te drinken, kan de stress en angst verminderen en kan men zich beter concentreren en rustiger voelen.

Verbetering van de stemming

Gember bevat ook stoffen die de productie van serotonine, het “gelukshormoon”, bevorderen. Hierdoor kan de stemming verbeteren en kunnen de symptomen van depressie en angst verminderen.

Verbetering van het slaappatroon

Gember bevat stoffen die de productie van melatonine bevorderen, het slaaphormoon. Hierdoor kan gemberthee helpen bij het verbeteren van het slaappatroon en het verminderen van slapeloosheid. Ik combineer soms een beetje extra gember in mijn kamillethee die me ook helpt bij het slapen; en dat is heerlijk!

Verbetering van de algehele geestelijke gezondheid

Door de verbetering van concentratie, stemming, stress- en angstniveau en slaappatroon, kan gemberthee bijdragen aan een algehele verbetering van de mentale gezondheid.

Thee: Gingerally by AMBAR kopen - NASMA.be

Deze gemberthee met limoengras heeft de kenmerken van helioliet of de zonnesteen. Wie de kleur van de thee in z’n kopje ziet die ziet meteen de gelijkenis. Maar ook zijn betekenis en kracht leunt aan bij die van de edelsteen. Net zoals gember staat ook deze zonnesteen bekend voor het verzachten...
€6,50

gemberthee de voordelen besprokenWat zijn de fysieke voordelen van gemberthee?

De fysieke voordelen van gemberthee zijn onder andere:

  1. Verbetering van de spijsvertering: Gember bevat stoffen die de productie van maagsap en speeksel bevorderen, wat de spijsvertering verbetert en klachten zoals misselijkheid, braken en diarree kan verminderen.
  2. Vermindering van ontstekingen: Gember bevat stoffen die ontstekingen verminderen, wat bijdraagt aan de verbetering van de gezondheid van het hart en de bloedvaten en de verlichting van pijn en stijfheid in gewrichten.
  3. Verbetering van de bloedcirculatie: Gember bevat stoffen die de bloedcirculatie verbeteren, wat de verbetering van de bloedstroom en de vermindering van bloedstolsels bevordert.
  4. Verbetering van het immuunsysteem: Gember bevat antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen die het immuunsysteem versterken en zo de weerstand verbeteren.
  5. Vermindering van het risico op kanker: Sommige studies suggereren dat gember de groei van kankercellen kan remmen en het risico op kanker kan verminderen.
  6. Vermindering van hoofdpijn en migraine: Gember bevat stoffen die pijnverlichting bieden en zo hoofdpijn en migraine kunnen verminderen.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van de vele fysieke voordelen van gemberthee. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat u begint met het drinken van gemberthee, vooral als u bepaalde medische aandoeningen heeft of medicijnen gebruikt.

Puur gesneden gemberthee Pure Ginger - Thee.be

Uniek in zijn smaak met pikante en zoete ondertonen. Heerlijk om puur te drinken of met wat honing. De avonturiers kunnen deze gemberthee ook combineren met zwarte theeblaadjes of andere kruiden.
€5,19

Conclusie

Gemberthee is een krachtige drank die veel mentale voordelen biedt. Van verbetering van concentratie en geheugen tot vermindering van stress en angst en verbetering van stemming en slaappatroon, gemberthee kan een positieve impact hebben op de mentale gezondheid. Dus, waar wacht u nog op? Probeer het vandaag nog uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *