De betekenis van pendelen - welke vragen kun je stellen met pendelen
Nasma

De betekenis van pendelen: welke vragen kun je stellen met pendelen?

Er zijn veel mysteries in het leven te vinden. Veel mensen houden echter niet van deze mysterie en onzekerheid. Je kunt dan kijken naar de manieren waarop je antwoorden krijgt op een aantal levensvragen. Een van de mogelijkheden die je op dit moment hebt, is pendelen. Voordat je met pendelen aan de slag gaat, is het van belang dat je weet wat het precies inhoudt. En welke vragen kun je stellen als je daadwerkelijk antwoorden wilt krijgen? Onderstaande informatie neemt jou mee in de wereld van het pendelen en de vragen die je daarbij in het achterhoofd kunt houden.

Meer over het pendelen

Pendelen valt onder waarzeggerij, waarbij het een van de oudste vormen is. Het pendelen wordt vandaag de dag over de hele wereld beoefend. Veel mensen zijn er namelijk van overtuigd dat je altijd een kloppend antwoord krijgt tijdens het stellen van vragen. De pendel zelf bestaat uit een hangend voorwerp aan een draad of ketting. Deze hanger is het gewicht en wordt vaak gemaakt van edelsteen, metaal, hout en glas. In sommige gevallen zijn er ook nog kralen of steentjes bij terug te vinden. Er zijn daarom ook veel verschillende varianten te vinden en je kunt ook meerdere toepassingsmogelijkheden terugvinden. Zo kun je ieder ritueel geheel naar wens uitvoeren.

Veel toepassingsmogelijkheden voor jouw pendel

Het is daarbij ook een van de meest mysterieuze vormen, omdat er nog veel vragen over zijn. Je kunt daarom meerdere toepassingsmogelijkheden terugvinden. De overeenkomst is wel dat deze antwoorden uit het onderbewuste oproept. Daarom kun je de pendel voor een groot aantal levensvragen zoeken. Anderen gebruiken de pendel weer voor het terugvinden van verloren voorwerpen. Zowel voor jezelf als bij anderen zal het een goede vorm van therapie zijn en je kunt jouw huis reinigen van de negatieve energieën. Zo kun je jouw pendel dus voor alles inzetten wat je in gedachten had.

 

De bewegingen in kaart brengen

Je kunt je dan afvragen hoe de pendel precies in beweging komt. Onbewust weet je de antwoorden op de vragen al, doordat er een ideomotorisch effect is. Dit effect zorgt ervoor dat je onbewust reageert op informatie. Deze oncontroleerbare spierbewegingen zorgen dat de grip op de pendel verandert en er dus beweging in komt. Iedere beweging zorgt dan voor een ander antwoord. De pendel kan jou uitsluitend ‘ja’, ‘nee’ of ‘weet ik niet’ tonen. Hiervoor moet je eerst weten hoe jouw onderbewuste een antwoord geeft. Als jij op een antwoord ja geeft en de pendel daarbij van links naar rechts beweegt, is dit dus jouw antwoord. Bij ‘nee’ kan het weer zijn dat jouw pendel naar beneden blijft hangen.

Alleen vragen uit jouw eigen leven stellen

Maar welke vragen kun je dan stellen tijdens het pendelen? Je moet er rekening mee houden dat de pendel uitsluitend ‘ja’ en ‘nee’ kan geven. Ook ‘weet ik niet’ behoort tot de mogelijkheden. Je zult daarom alleen gesloten vragen moeten stellen om een antwoord te krijgen. Daarbij raden professionals aan om uitsluitend vragen uit jouw eigen leven te stellen. Indien je anderen wilt helpen zal het namelijk niet altijd het juiste antwoord zijn. Dit komt door hoe jouw onderbewustzijn werkt en de pendel reageert dus ook op jouw eigen gevoel. Een ander zal daarom niet altijd een antwoord krijgen wat daadwerkelijk helpt bij de levensvragen.

Welke vragen kun je stellen met pendelenEnkele andere zaken om op te letten

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je op kunt letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je altijd objectief blijft. Je moet er namelijk voor zorgen dat je jouw bewustzijn niet beïnvloedt. Het gaat er namelijk om dat je antwoorden krijgt die jou verder helpen en door de pendel te beïnvloeden, zal dit niet goed verlopen.

Daarnaast moet je jouw pendel niet afgeven. De pendel reageert namelijk op jou en zal daarom bij een ander niet het gewenste effect opleveren. Indien je anderen wilt helpen met het beantwoorden van levensvragen, ben jij dus degene die de pendel ‘bestuurt’.

Aan de slag

Voordat je met het pendelen aan de slag gaat en de echte levensvragen beantwoord krijgt, moet je dus goed gaan trainen met jouw onderbewustzijn. Begin daarom met het stellen van vragen waarop je onbewust het antwoord al weet om te zien hoe de pendel beweegt.

Door hier vaker op te letten, zorg je er uiteindelijk voor dat je de pendel op een goede manier kunt gebruiken en meer ervaring hebt om daadwerkelijk te beginnen met pendelen en het uitvoeren van het ritueel.

Wil je meer leren over pendelen? Kijk dan ook eens naar onze selectie pendels van hoge kwaliteit. Bekijk ook ons handige pendelboek voor meer informatie. Het behandelt alles wat er te weten valt over het gebruik van een pendel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *