mala meditatie
Informatief

Mala: wat is het en hoe helpt het bij meditatie?

Als je bekend bent met meditatie, heb je misschien wel eens gehoord van een mala. Een mala is een gebedssnoer dat veel wordt gebruikt bij het beoefenen van meditatie. Maar wat is een mala precies en hoe kan het je helpen bij meditatie?

meditatietools mala kettingenWat is een mala?

Een mala is een gebedssnoer dat oorspronkelijk uit India komt. Het bestaat uit 108 kralen, met aan het einde een grotere kraal, de goeroe kraal. Traditioneel wordt de mala gebruikt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. Door de kralen een voor een door je vingers te laten gaan terwijl je een mantra reciteert, kun je je concentratie verbeteren en je geest tot rust brengen.

Er zijn veel verschillende soorten mala’s, elk met hun eigen betekenis en energie. Zo is er bijvoorbeeld de rudraksha mala, gemaakt van de zaden van de rudraksha boom, die wordt geassocieerd met spirituele groei en welzijn. De kristallen mala is een andere populaire keuze en wordt gebruikt vanwege de genezende krachten van verschillende edelstenen.

Hoe gebruik je een mala bij meditatie?

Het gebruik van een mala bij meditatie kan op verschillende manieren. Je kunt beginnen door jezelf in een comfortabele zithouding te plaatsen en de mala in je rechterhand te nemen. Begin bij de goeroe kraal en beweeg met je duim en middelvinger langs elke kraal terwijl je een mantra reciteert. Als je bij de laatste kraal bent aangekomen, draai je de mala om en begint opnieuw aan de andere kant.

Je kunt er ook voor kiezen om de mala om je nek te dragen als een herinnering aan je intentie om te mediteren en een constant gevoel van vrede en rust bij je te dragen gedurende de dag.

malaWat zijn de voordelen van het gebruik van een mala bij meditatie?

Het gebruik van een mala bij meditatie heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het je helpen om je concentratie te verbeteren. Het tellen van de kralen terwijl je een mantra reciteert kan je geest helpen om zich te concentreren en af te stemmen op het huidige moment.

Daarnaast kan het gebruik van een mala je helpen om een dieper niveau van ontspanning te bereiken. Door jezelf te concentreren op het reciteren van de mantra en het tellen van de kralen, kun je je geest tot rust brengen en een gevoel van kalmte en vrede ervaren.

Ten slotte kan het gebruik van een mala je helpen om je geest te zuiveren en je energie te verhogen. De verschillende kralen en materialen die worden gebruikt om mala’s te maken, hebben allemaal hun eigen unieke betekenis en energie, en kunnen helpen om specifieke blokkades in je geest en energieveld op te heffen.

Hoe kies je een mala?

Als je overweegt om een mala te kopen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een mala te kiezen die bij je past en die je aanspreekt op een persoonlijk niveau. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mala met edelstenen die passen bij je persoonlijke energie of intentie.

Het is ook belangrijk om te overwegen waarvoor je de mala wilt gebruiken. Als je van plan bent om de mala dagelijks te gebruiken, is het belangrijk om een duurzame mala te kiezen die tegen een stootje kan en niet snel verslijt.

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de prijs. Mala’s zijn er in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de gebruikte materialen en de kwaliteit van het vakmanschap. Het is belangrijk om een mala te kiezen die binnen je budget past, maar die ook van goede kwaliteit is en waar je lang plezier van kunt hebben.

Een mala kan een waardevol hulpmiddel zijn bij meditatie. Door het tellen van de kralen en het reciteren van een mantra, kun je je concentratie verbeteren, ontspanning en innerlijke rust ervaren en je geest zuiveren. Er zijn veel verschillende soorten mala’s beschikbaar, elk met hun eigen betekenis en energie. Het is belangrijk om een mala te kiezen die bij je past en die je aanspreekt op een persoonlijk niveau, en die binnen je budget past en van goede kwaliteit is. Of je nu een ervaren meditatiebeoefenaar bent of net begint, een mala kan een waardevol hulpmiddel zijn om je te helpen bij je meditatiepraktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *