Essentiële oliën voor elk seizoen
Essentiële oliën

Essentiële oliën voor elk seizoen: welke passen bij de winter/lente/zomer/herfst?

Etherische oliën kunnen een positieve invloed hebben op ons welzijn, afhankelijk van het seizoen. Ze bieden niet alleen een aangename geur in ons huis, maar hebben ook specifieke eigenschappen die ons kunnen helpen ons beter te voelen tijdens de verschillende seizoenen van het jaar. Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt van essentiële oliën die bijzonder geschikt zijn voor elk seizoen, op basis van hun kenmerken en de invloed die ze hebben op ons lichaam en onze geest.

Winter: Tijd voor warmte en ontspanning

Tijdens de koude wintermaanden zoeken we naar comfort en warmte. Etherische oliën zoals sandelhout, cederhout en patchouli bieden een warme, aardse geur die ons helpt te ontspannen en een gevoel van welzijn te creëren. Deze geuren kunnen helpen de sombere stemming die vaak gepaard gaat met kortere dagen en koudere nachten te verdrijven.

Een paar druppels sandelhout in je diffuser kunnen je helpen ontspannen na een lange dag. De warme geur creëert een knusse sfeer in huis, wat vooral fijn is als het buiten koud en guur is.

Chakra n°1 Stuit Etherische Olie – Sandelhout, Cederhout en Patchouli – 10ml

9,99

Lente: Verfrissing en vernieuwing

De lente is het seizoen van vernieuwing, en wat past daar beter bij dan frisse, opbeurende geuren? Citrusoliën zoals sinaasappel, mandarijn en bergamot zijn perfect om je huis een frisse, schone geur te geven. Lavendel kan ook helpen om een gevoel van kalmte en frisheid te brengen, terwijl het ook de lucht zuivert.

Meng een paar druppels lavendel en sinaasappel in je diffuser voor een verfrissende en ontspannende sfeer in huis. Het helpt ook om je focus en concentratie te verbeteren, wat geweldig is als je thuis werkt.

Chakra n°5 Keel Etherische Olie – Rozenhout, Lavendel en Geranium – 10 ml

9,99

Chakra n°3 Solar Plexus Etherische Olie – Sinaasappel, Palmarosa, Mandarijn en Kaneel – 10ml

9,99

Zomer: Koelte en energie

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, en we zoeken naar manieren om af te koelen en ons energieniveau hoog te houden. Pepermunt en eucalyptus bieden een verkoelend effect en kunnen helpen bij het verlichten van hitte. Citroen en grapefruit zijn energieboosters die je stemming kunnen verbeteren en je huis een frisse, zomerse geur geven.

Een verkoelende spray maken met pepermuntolie is eenvoudig en effectief. Meng gewoon water met een paar druppels pepermuntolie in een sprayflesje en gebruik het om je gezicht lichtjes te besproeien op warme dagen.

Pepermunt Etherische olie (BIO) 5ml

12,99

Herfst: Comfort en gezelligheid

Als de bladeren beginnen te vallen en de temperaturen dalen, zoeken we naar comfort en gezelligheid in ons huis. Kruidige oliën zoals kaneel, kruidnagel en gember bieden de perfecte geur voor deze tijd van het jaar. Ze creëren niet alleen een warme en uitnodigende sfeer, maar hebben ook eigenschappen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen.

Een diffuserblend van kaneel, kruidnagel en sinaasappel is ideaal voor herfstavonden. Het maakt je huis niet alleen gezelliger, maar ondersteunt ook je welzijn tijdens het koude seizoen.

Chakra n°2 Sex Etherische Olie – Kamfer, Palmarosa, Cananga en Kaneel – 10ml

9,99

Chakra n°3 Solar Plexus Etherische Olie – Sinaasappel, Palmarosa, Mandarijn en Kaneel – 10ml

9,99

Waarom zou je essentiële oliën gebruiken specifiek afgestemd op het seizoen?

Het gebruik van seizoensgebonden essentiële oliën kan helpen de sfeer in je huis aan te passen aan de tijd van het jaar, wat bijdraagt aan je algehele welzijn en stemming. Door oliën te kiezen die passen bij de seizoenen, kun je een diepere verbinding met de natuurlijke cyclus van het jaar creëren. Bovendien kan het wisselen van geuren je helpen om veranderingen in je omgeving en in je leven te omarmen. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om voor jezelf te zorgen en een positieve sfeer in je huis te creëren.

Door essentiële oliën te integreren in je dagelijkse routine, afhankelijk van het seizoen, kun je niet alleen genieten van hun heerlijke geuren, maar ook van de voordelen die ze kunnen bieden voor je geest, lichaam en ziel. Elk seizoen brengt zijn eigen unieke behoeften en stemmingen met zich mee, en door bewust te kiezen welke essentiële oliën je gebruikt, kun je helpen deze overgangen soepeler en aangenamer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *